Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeter artık yeter ! Daha Kaç Can İstiyorsunuz ???

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Evet ÖSS sonuçları açıklandı.

Berbat sistem çoğu gencin hayatını kararttı diğerlerininde mutlu etti.

Bir kaybeden birde kazanan oldu.

Ve Bizim Site de bir kız henüz 2. girişi.Dershanelerin en iyileri arasındaydı.

Puanı berbat gelmiş kaydırma yapmış sanırım saat 14:00 civarı intihar etmiş. Az önce ambulansla götürdüler.

Aile Perişan baba ağlıyor anne ağlıyor ufak kardeşinin birşeyden haberi yok.

Allahaşkına yeter daha ne kadar kişi ölücek bu sistemde.

Belki herşeyin sonu değil diyorlar.Ama işte kimsenin gurur düşünülmuyor.
Aileye yükleniyorsun sonuçta onların umduğu birşeyi veremiyorsun.
bunu başaramayanlar kendini gurursuz hissediyor.
O zamanda ölmeyi tercih ediyorlar.
Açıkcası benim bile aklıma geliyor o kadar karşı olsamda.

Daha kaç can vericez böyle ?
Daha kaç aile evlatlarından sonsuza kadar ayrılıcak_?

Yazık değil mi ya ?

Terör gibi resmen ya....[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

anlamıyorum hiç mi vicdanları sızlamıyor bu Bakanların.
Hiçmi adam akıllı bi eğitim sistemi yoluna gitmiyorlar ?

Bu kadar zormu avrupa ya danışmak....[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:

bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

sistemi olduğu gibi kabullenmek lazım , herşey , herkes aynı durumda olduğu için bi eşitlik daima söz konusu olacaktır . intihar asla çözüm olamaz , olmamalı ...[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış yere yanlış sebeple çatıyorsunuz. ÖSS tabii ki olacak, her önüne gelenin üniversiteye alınmasını beklemek abesle iştigaldir. Hatta şu an gereğinden bile fazla üniversite var, daha az sayıda ama çok daha kaliteli mezun vermeleri gerekiyor. Ana sorun mesleki eğitimin yoksunluğu ve genel gelir seviyesi düşüklüğü. Her önüne gelen üniversite bitirmek istiyor, bir allahın kulu da ben şu işin ustası olacağım demiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykin bence yanlıs dusunuyorsun bence sistem ana hatlarıyla yanlıs gerci sistemi burda tartışmaya kalksak :( üff evet cok falza uni olabilir ama gencleri mesleki alanlara yoneltmek yerine onları puanlarına gore meslek vermeye itiyor... neyse gercekten uzuldum basın saolsun ...
Sosyal ağlarda paylaş

fedo bi yandan devletede hak veriyorum...

Ama bak 40-50 yıldır ÖSS var herhalde.

Bunca yıl geçti. özellikler yeni nesil gençler intihar edenler çok fazla.
Gerçekten çok fazla.

Ya bunca senı bu sistemi değiştirmek için adam akıllı bi adım atamıyorlarmı.

Çekersin Avrupa da sistemleri incelersin.Yardım alırsın.
Ama neden böyle

Neden insanların hayatlarını zorlaştırma yoluna gidiyor bizim devletimiz sürekli _?[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:

bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 20 Temmuz 2005 14:58 tarihinde demiş ki:
Yanlış yere yanlış sebeple çatıyorsunuz. ÖSS tabii ki olacak, her önüne gelenin üniversiteye alınmasını beklemek abesle iştigaldir. Hatta şu an gereğinden bile fazla üniversite var, daha az sayıda ama çok daha kaliteli mezun vermeleri gerekiyor. Ana sorun mesleki eğitimin yoksunluğu ve genel gelir seviyesi düşüklüğü. Her önüne gelen üniversite bitirmek istiyor, bir allahın kulu da ben şu işin ustası olacağım demiyor.

çok doğru söylemişsin, herkesde birşeydir gidiyor, yok avrupa sistemi bilmemne, avrupada da sınavla zaten üniversite, hadi olmadı bazı ülkelerde de okul başarına göre[signature][hline]Çok pis tımarlarım
Sosyal ağlarda paylaş

Kusura bakmayın ama böyle bir neden yüzünden intihar etmekle, kendini "pokemon" sanıp pencereden atlamak arasında fazla fark yok...

Başın sağolsun o ayrı...

Eğitim ve sınav sistemindeki eksiklikler başlı başına apayrı. Şu milli eğitim bakanlığına gelen bir tane aklı başında, kafası bu işe basan adam yok mu, şaşıp kalıyorum...

P.S: İntihara allerjim var, her ne şekilde olursa olsun kabullenemiyorum...[signature][hline]Gyokuche neden sen?

Hatalıysam 0536 213 03 23
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Werb, 20 Temmuz 2005 15:01 tarihinde demiş ki:
alanlara yoneltmek yerine onları puanlarına gore meslek vermeye itiyor...

İşte bu ya.

Bakın Pilot olmak isterdim eskiden beri.
Gözüm bozuk olduğu için alınmadım herşeyi geçmeme rağmen.

Avukat olmak istedim Ortaokuldan sonra onun için çalışmaya çabaladım.

Lise 2 de dershaneye gidemedim ailevi sorunlar yaşıyorduk.
Geçen sene resmen patladık iflas ettik ayakta duramazken ben ders çalışmaya çalışıyordum.
Bu sene herşey güzeldi giriceğimi düşünüyordum.
Sözelden kaydırma yaptım ve 296 aldım.

BU nedir şimdi.
Benim ideallerim benim yüzümden mi bitti yoksa önüme koyulan engeller yüzünden mi[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:

bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

başın sağolsun.

tamam herkes üniversiteye girmeyecek ama üniversiteye giriş süreci de tamamen hatalı, öğrenci yetiştirme değil öğrenci yarıştırma zihniyetiyle şekillendirilmiş, abuk bir şey.

bi örneği daha da yoktur herhalde, abitur sınavına giriyorsun mesela, ne stres, ne dershane, ne öyle tek tip çalışan inek yaratma durumları falan. giriyorsun sınava, 5 saatte 3 soru çözüyorsun, diğerinde mülakat yapıyorsun, diğerinde makale falan yazıyorsun, teslim ediyorsun, tamamen birikim meselesi.

bu sistemin tartışılacak çok şeyi var aslında ama tartışılacak ortam yok maalesef.

said:

P.S: İntihara allerjim var, her ne şekilde olursa olsun kabullenemiyorum...

aynen.
intihar saçma bir şey ne bilim, salaklık bence başlı başına, ama konu o değil, neyse.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com

[Bu mesaj montezaus tarafından 20 Temmuz 2005 15:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Waex, 20 Temmuz 2005 15:04 tarihinde demiş ki:
Devletin suçu yok.Ha o sınav onların g.tüne girsin o ayrıda asıl suç psikolojik olarak onu sıkıştıran çevrede

said:
Absolut, 20 Temmuz 2005 15:05 tarihinde demiş ki:
Pardon ama gelen sistem ne olursa olsun intihar edende, küfür edende gene olacatır. Herkesi memnun etmek imkansız.
topicte okuduğum en doğru sözler bunlar işte...[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bakın intihara çok karşı olan biri olsamda

açık açık ailemin yüzüne şimdi nasıl bakıcam intihar etsemmi diye kafamda bi düşünce dolaşmıyorda değil...
Tabiki uymııcam da

Sonuçta irade bu zihniyet insanı esir alıyor.Artık bazı şeyler insanın elinde olmuyor. Siz kendinizi bi nehre bırakıyorsunuz o nehir sizi nasıl isterse orda bırakıyor.Ne kadar çırpınsanızda olmuyor.[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:

bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

En düzenli giden adamın bile arada sırada düşüşleri çıkışları olur.Tamam bende türkiye derecesine oynamıyodum ama hedefime fakın puanlar alıyodum.o düşüş sınava denk geldi.Şimdi burda benim ne suçum var?Ben elimden geleni yaptım ama kötü günümdeyim diye bütün sene emeğim boşa gitti.Şimdi sınav sistemi değişti.Allah belanızı versin be.İyi kötü bi yol tutturun bare ne geleceğini bilelim.
Sosyal ağlarda paylaş

Halbuki bu sınavı bölseler, birkaç tane sınav olsa hiç sorun çıkmayacak. Ya hayatın o 180 dk ya bağlı. Mesela Hollanda'da lisenin sonunda istediğin derslerden sınav oluosun. Orda da sana konunu son 2 ayda veriyorlar. 2 ayda köpeng gibi çalışmak zorundasın. Heryerde bi yerlere gelmek için çalışmak zorundasın ama 1 sınav olması saçmalığın daniskası.[signature][hline]Fear of the fool, is the beginning of the wisdom
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut yanlış anlamada böyle bişeyin yaşanmadan anlaşılabileceğine inanmıyorum.Ailem çok anlayışlı olduğu halde içimdeki sıkıntının haddi hesabı yok.Zaten intihar eden bi insana normal zamanında sorsan büyük ihtimalle oda öyle bişey yapacağını düşünmez.Ama sıkıntı stres gelecek kaygısı ve pskolojik baskı insanlara değişik şeyler yaptırabiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...